VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo15/09/2019

OKO STOTINU VOZILA UČESTVOVALO NA DžIPIJADI

 

BILEĆA, 15. SEPTEMBRA /SRNA/ - Bilećka džipijada održana je danas u rejonu Bukovog vrha kod Bileće, a učestvovalo je stotinjak terenaca koji su ove godine vozili dosta duže trase nego ranije.

 

Učesnici su se takmičili u hard klasi, soft jedan i soft dva klasi, a svoju sposobnost vozači su mogli da pokažu i u turist klasi.

Prvo mjesto u hard klasi osvojio je Stipe Pavković, drugo mjesto zauzeo je Haris Gadžo, a treće Mladen Subotić.

Svoju trku danas su vozili i najmlađi Bilećani, koji su se takmičili u klasi pionira.

Kada je riječ o klubovima, prvo mjesto osvojio je "Konjuh 4x4", drugo "AMK Sarajevo", a treće "Grand Hercegovina".

Organizator džipijade Aleksandar Dangubić, koji je i predsjednik Of roud kluba "Tajfun tim BGT", rekao je da su ove godine poligoni za vožnju napravljeni da budu zahtjevni, ali da je zbog toga džipijada i bila zabavna.

"Napravili smo da se staze voze izuzetno dugo, trase su bile oko 80 kilometara po ovim našim vrletima", rekao je Dangubić.

Haris Gadžo iz Sarajeva, koji je četvrti put učestvovao na džipijadi u Bileći, kaže da u ovom adrenalinskom sportu mnogo toga zavisi od staze, ali da je za pobjedu najvažnija sposobnost vozača i suvozača.

Za svoje umijeće, najbolji vozači su novčano nagrađeni. Ukupan novčani fond iznosio je 3.500 KM. Džipijada je trajala dva dana. Juče su vozili po planinama oko Bileće, a danas je bila poligonska vožnja.

Ova trka, kao peta međunarodna, uvrštena je u kalendar of roud trka na niovu BiH.