VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo16/09/2019

CVIJANOVIĆ: U SRPSKOJ SPROVODITI ZAKLJUČKE VLADE

 

BANjALUKA, 16. SEPTEMBRA /SRNA/ - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da bi, ukoliko Turska otvori granice za migrante, to moglo da bude katastrofalno za BiH i sve koji se nalaze na migrantskoj ruti, ali da se u Srpskoj moraju sprovoditi zaključci Vlade u kojima je nevedeno da nema uslova za smještaj migranata.

 

"Od 2015. godine uporno govorimo da treba ojačati kapacitete, zaštititi granicu i pronaći modalitete kako da se ovo radi. Slušali smo kako Savjet ministara nema sredstava za povećanje broja graničnih policajaca, ali su imali novca da zapošljavaju administraciju", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona kaže da je problem veliki, jer je EU zatvorila granice.

"U Srpskoj moramo sprovoditi zaključke Vlade u kojima se još navodi da nemamo mogućnosti da provjeravamo migrante, a sigurno je da oni nose bezbjednosne i zdravstvene izazove. Predstoji nam teško vrijeme, a, ukoliko ne bude formiran novi saziv Savjeta ministara, neće biti koordinacije svih nivoa vlasti, što znači da će se još teže upravljati krizom", rekla je Cvijanovićeva.