VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika16/09/2019

FORMIRAN PARLAMENTARNI ANTIKORUPTIVNI KLUB

 

BANjALUKA, 16. SEPTEMBRA /SRNA/ - Poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić i Draško Stanivuković, te poslanici SDS-a Nebojša Vukanović i Zoran Vidić formirali su parlamentarni Antikoruptivni klub.

 

Trivićeva je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakla de će Klub predlagati zakone i inicijative, dodavši da borbu protiv korupcije treba podići na viši nivo.

Navodeći da je neophodna borba protiv korupcije u zdravstvu, obrazovanju, ekonomiji i drugim oblastima, Trivićeva je pozvala ostale poslanike u parlamentu Srpske da se pridruže ovom klubu.

Stanivuković je ocijenio da ima korupcije prilikom realizovanja tendera i javnih nabavki, kao i da postoje slučajevi zloupotrebe službenog položaja, te naveo da je Klub već pripremio nekoliko sistemskih zakona.

On je napomenuo da Klub nije vezan za stranku, te da njegovi članovi mogu biti i ugledni pijedinci koji su izvan skupštinskih klupa.

Vukanović je rekao da institucije u Srpskoj konačno treba da rade svoj posao, posebno pavosuđe, na koje je, kako kaže, "neophodno izvršiti pritisak".

On smatra da u borbi protiv korpupcije treba pružiti zaštitu onima koji je prijavljuju "zviždačima", ali i novinarima.

Komentarišući rad Vlade Srpske, Vukanović je ocijenio da je ovo, kako je rekao, "najgora Vlada od nastanka Srpske" i da "premijer Radovan Višković ne odlučuje ni o čemu".

Vidić je poručio da cilj Kluba nije progon pojedinaca, već dosljedna borba protiv korupcije.