VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo18/09/2019

TRNINIĆ: POSTIĆI ŠTO VEĆI STEPEN BEZBJEDNOST DJECE U SAOBRAĆAJU

 

BANjALUKA, 18. SEPTEMBRA /SRNA/ - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je Srni da je što veći stepen bezbjednosti djece u saobraćaju cilj aktivnosti koje Ministarstvo sprovodi u saradnji sa lokalnim zajednicama i školama.

 

On je naveo da u 2018. godini na putevima Republike Srpske nije bilo poginule, niti povrijeđene djece koja su učestvovala u saobraćaju kao pješaci ili biciklisti.

Ministar saobraćaja i veza danas je posjetio opštinu Kupres u Republici Srpskoj, gdje je sa načelnikom opštine Gojkom Šebezom razgovarao o aktuelnim pitanjima u organizaciji saobraćaja, radu "Pošte", te prijemu signala RTRS-a, javnog RTV servisa Srpske.

Trninić i Šebez su sa Komisijom za postavljanje saobraćajne signalizacije posjetili lokaciju na regionalnom putu Šipovo-Kupres u Novom Selu, gdje se nalazi Područna osnovna škola "Rade Marijanac".

Dogovoreno je da u školskoj zoni bude postavljena saobraćajna signalizacija, ograničena brzina na 30 kilometa na čas i obilježen pješački prelaz.