VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo19/09/2019

DANAS O PRIJEDLOGU ZAKONA O ZAŠTITI OD POŽARA

 

BANjALUKA, 19. SEPTEMBRA /SRNA/ - Vlada Republike Srpske razmatraće danas Prijedlog zakona o zaštiti od požara i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nusproizvodima životinjskog porijekla.

 

Na dnevnom redu je i Prijedlog strategije infrastrukture kvaliteta proizvoda i usluga u Republici Srpskoj za period 2019-2023. godine - Preuzimanje i primjena pravne tekovine Evropske unije u oblasti slobodnog kretanja robe, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Predviđeno je i razmatranje informacije o načinu izmirenja obaveza privrednog društva "Mikroelektronika" Banjaluka po pravosnažnoj presudi Okružnog privrednog suda u Banjaluci od 29. juna, sa Prijedlogom zaključka.

Na sjednici bi trebalo da bude i informacija o unapređivanju kvaliteta rada Republičkog pedagoškog zavoda, kroz reorganizaciju, sa Prijedlogom zaključka, te razmatranje informacije o aktivnostima na uspostavljanju saradnje sa poljskim Podlaskim vojvodstvom, sa Prijedlogom sporazuma o saradnji, sa Prijedlogom zaključka.

Planirano je i razmatranje inicijative za raspuštanje Skupštine opštine Teslić, sa prijedlogom zaključka, te prijedloga odluke o prenošenju prava vlasništva nad dijelom pokretne imovine bivše Republičke uprave carina na Upravu za indirektno oporezivanje BiH, bez naknade.

U saopštenju je navedeno da će biti razmatran i prijedlog odluke o prenošenju prava svojine i posjeda u korist grada Bijeljina, s ciljem izmještanja željezničke stanice na drugu lokaciju i izgradnje nove autobuske stanice, na mjestu dosadašnje željezničke stanice.

Nakon sjednice, koja će početi u 9.00 časova, biće objavljeno saopštenje.