VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana19/09/2019

NASTAVLJENA REDOVNA SJEDNICA

 

BANjALUKA, 19. SEPTEMBRA /SRNA/ - Redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas u Banjaluci razmatranjem Prijedloga zakona o dopuni Zakona o pravosudnom ispitu u Republici Srpskoj.

 

Ovim prijedlogom zakona lica sa invaliditetom oslobađaju se plaćanja naknade za polaganje pravosudnog ispita.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o nasljeđivanju, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o privrednim društvima i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Narodna skupština je u protekla dva danas za novog ministra trgovine i turizma Srpske izabrala Suzanu Gašić, poslanici su razmotrili Prijedlog zakona o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o notarima po hitnom postupku, Prijedlog zakona o ličnom imenu i Prijedlog zakona o likvidacionom postupku.

Nakon što je juče privremeno prekinuta redovna sjednica, poslanici su na posebnoj sjednici većinom glasova smijenili dosadašnjeg potpredsjednika Narodne skupštine iz reda bošnjačkog naroda Senada Bratića. /nastaviće se/boj/bon/mđ