VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija19/09/2019

USVOJEN POLUGODIŠNjI IZVJEŠTAJ O IZVRŠENjU BUDžETA

 

PRNjAVOR, 19. SEPTEMBRA /SRNA/ - Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor usvojen je izvještaj o izvršenju opštinskog budžeta za period od 1. januara do 30. juna ove godine, koji obuhvata izvršenje budžetskih sredstava i izdataka budžetskih korisnika koji se nalaze u sastavu opštinskog trezora.

 

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Aleksandar Njegomirović izrazio je zadovoljstvo što je nastavljen trend pozitivnog finansijskog izvještavanja.

"U izvještajnom periodu ponovo je ostvaren suficit u opštinskom budžetu koji iznosi oko 204.000 KM. Važno je i da opština nema prenesenih obaveza iz ranijeg perioda, a na finansijsku stabilnost za ovaj izvještajni period ukazuje i bankovno stanje opštinskih računa", rekao je Njegomirović.

Na prvom skupštinskom zasjedanju lokalnog parlamenta nakon ljetne pauze, u čijem su radu učestvovala 23 odbornika, razmatrano je ukupno 17 tačaka.

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić napomenuo je da je danas, između ostalog, razmatrano nekoliko odluka iz domena prostornog uređenja, kao i informacija o programu rada Dječijeg vrtića "Naša radost" Prnjavor.

"Skupština je usvojila inicijativu načelnika opštine o osnivanju mjesne zajednice Prosjek, koja ide u dalju skupštinsku proceduru", rekao je Simić.

Prije početka zasijedanja odbornik iz NDP-a Vesa Vuković upoznala je Skupštinu da od danas napušta ovu stranku, dok je Branko Deket napustio "Klub petica" i najavio da od sada djeluje samostalno - kao odbornik nacionalnih manjina.