VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo19/09/2019

OTVOREN SIMPOZIJUM DOKTORA MEDICINE SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

 

DOBOJ, 19. SEPTEMBRA /SRNA/ - U Doboju je večeras otvoren Simpozijum doktora medicine sa međunarodnim učešćem o temi "Budućnost primarne zdravstvene zaštite", na kojem učestvuju i ljekari iz Srbije, Hrvatske, Grčke i Izraela.

 

Doktor Nada Janjetović rekla je novinarima da je ove godine u fokusu primarna zdravstvena zaštita sa akcentom na zaštitu mentalnog zdravlja, zdravlja žena, te oralno zdravlje.

Specijalista porodične medicine Marina Jotić Ivanović rekla je da će se na simpozijumu raspravljati o temama koje se odnose na hronične nezarazne bolosti, promocije prevencije zdravlja, kao i slobodne teme.

Organizator Simpozijuma je dobojska Javna zdravstvena ustanova "Dom zdravlja", čiji direktor Slavko Kovačević je rekao da će tokom naredna tri dana ljekari biti u prilici da razmijene iskustva i znanja, a s ciljem unapređenja primarne zdravstvene zaštite.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić pohvalio je napore uprave dobojskog Doma zdravlja da se na viši nivo podigne znanje ljekara i medicinskog osoblja i najavio podršku Gradske uprave s ciljem unapređenja zdravtvene zaštite pacijenata.

Simpozijum doktora medicine sa međunarodnim učešćem održava se u hotelu "Park" u Doboju i trajaće do 21. septembra.