VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo20/09/2019

NAPISANA PRESUDA ZA POKUŠAJ TERORIZMA

 

PODGORICA, 20. SEPTEMBRA /SRNA/ - Sudija podgoričkog Višeg suda Suzana Moguša napisala je presudu u predmetu koji se odnosi na pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

 

Na sajtu Višeg suda objavljeno je da je presuda napisana, a ovjereni prepis presude otpremljen strankama.

Protiv ove presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu u roku od 15 dana od dana prijema prepisa presude Apelacionom sudu Crne Gore.

Funkcioneri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević u ovom predmetu osuđeni su nepravosnažno na po pet godina zatvora, dok je vozač tog političkog saveza Mihailo Čađenović osuđen na godinu i šest mjeseci.

Odlukom Višeg suda u Podgorici najveća kazna za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine izrečena je ruskim državljanima Eduardu Šišmakovu i Vladimiru Popovu u trajanju od 15, odnosno 12 godina zatvora.

Oni su u odsustvu osuđeni za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.

Nekadašnji komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić osuđen je za krivična djela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, na osam godina, a Nemanja Ristić i Predrag Bogićević za ista krivična djela osuđeni su na po sedam godina.

Branki Milić izrečena je kazna od tri godine, Draganu Maksiću od godinu i devet mjeseci, a Srboljubu Đorđeviću i Milanu Dušiću od po godinu i šest mjeseci.

Kristina Hristić osuđena je na uslovnu kaznu od 12 mjeseci.