VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija09/10/2019

PREDSTAVLJENA NAJSAVREMENIJA RJEŠENjA ZA POSLOVNE APLIKACIJE

 

BANjALUKA, 9. OKTOBRA /SRNA/ - Najsavremenija rješenja za poslovne aplikacije predstavljena su danas na konferenciji "Moderna IT infrastruktura", koju je kompanija "Prointer" organizovala u Banjaluci u saradnji sa kompanijama "Hjulet-Pekard enterprajz" /HPE/ i "Vi-Em roba" /VMware/, koje su globalni lideri u informacionim tehnologijama.

 

Konferencija je organizovana kako bi omogućila domaćim IT stručnjacima da dobiju savjete od svjetskih stručnjaka, saopšteno je iz "Prointera".

Jedan od vodećih stručnjaka kompanije "Vi-Em roba" Džim Ninan /Jim Neenan/ rekao je da su brzina i automatizacija ključni za obezbjeđenje moderne IT infrastrukture kada je riječ o poslovnim aplikacijama.

"Zato je posebno značajno predstaviti tehničke modele koji omogućavaju virtuelno skladištenje i virtuelno umrežavanje podataka", rekao je on.

Stručnjak iz kompanije HPE Vlaho Jemin, kao i Tomas Zajsel, koji se učesnicima konferencije obratio video-vezom iz Budimpešte, na praktičan način predstavili su HPE-ovu novu infrastrukturu koja značajno poboljšava vrijednost i poslovne rezultate korisnika.

Denis Stanarević iz kompanije HPE objasnio je učesnicima konferencije šta zaista donosi digitalna transformacija kroz prizmu novih tehnologija.

Njegova prezentacija stavila je u kontekst digitalne transformacije pojmove kao što su "klaud", vještačka inteligencija, mašinsko učenje i hibridna arhitektura.

"Potpuni uspjeh digitalne transformacije, uz tehnološku, u značajnoj mjeri zavisi od znanja i mogućnosti transformacije ljudskih resursa" rekao je Stanarević.