VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo09/10/2019

URUČENE ZAHVALNICE ISTAKNUTIM RADNICIMA

 

DOBOJ, 9. OKTOBRA /SRNA/ - Direktor preduzeća "Pošte Srpske" Miladin Radović danas je u Doboju, povodom obilježavanja Svjetskog dana pošte, uručio zahvalnice i čekove u iznosu od po 100 KM za 42 radnika iz svih jedinica poštanske mreže koji su se u prethodnom periodu istakli u radu.

 

Radović je rekao Srni da je ove godine akcenat stavljen na radnike za koje je naveo da su i najzaslužniji za uspjeh i dobro poslovanje "Pošta Srpske".

"Uvijek može bolje i više i tome se teži", izjavio je Radović, najavljujući da će obim poslova poštanskih usluga biti osavremenjen i proširen.

On je pohvalio domaćina današnje manifestacije - Radnu jedinicu Doboj, za koju je naveo da je jedna od boljih na nivou Republike Srpske.

U Doboju je u junu otvoren rekonstruisani objekat pošte, koji je stradao u poplavama 2014. godine, a koji je danas jedan od najmodernijih objekata poštanskog sistema Srpske.

U "Poštama Srpske" zaposleno je oko 2.500 radnika.

Poštanski sistem Republike Srpske dio je velike svjetske mreže javnih poštanskih operatera i jedan od tri javna poštanska operatera u BiH, koji samostalno, ekonomski i tehnološki nezavisno, djeluju na cjelokupnom području Republike Srpske, obezbjeđujući korisnicima dostupnost univerzalnih i drugih poštanskih usluga.

Svjetski dan pošte obilježava se širom svijeta 9. oktobra - na dan osnivanja Svjetske poštanske unije 1874. godine u Bernu.

Cilj Svjetskog dana pošte je isticanje važnosti poštanskog sektora u svakodnevnom životu ljudi i njihovom poslovanju, te doprinos društvenom i ekonomskom razvoju zemalja.