VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo09/10/2019

POTREBNO OSAVREMENITI ŠKOLSTVO

 

BANjALUKA, 9. OKTOBRA /SRNA/ - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić na sastanku sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Fildom ukazala je na potrebu stvaranja savremenog modela škole prilagođenog vještinama i kompetencijama učenika 21. vijeka.

 

"Novim pristupom u školama omogućićemo da učenici inovativnije stiču znanja, što će ih podstaći da istražuju i kritički promišljaju, te da, što je najvažnije, naučeno znaju primijeniti", ocijenila je Trivićeva.

Ona je potvrdila da je u planu nabavka informatičke opreme za škole kako bi se mogla realizovati primjena digitalizovanih udžbenika u nastavi, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"Uporedo ćemo edukovati kadar jer je uloga nastavnika ključna u vaspitanju i obrazovanju mladih generacija", rekla je Trivićeva.

Na sastanku u Banjaluci bilo je riječi o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti obrazovanja i kulture.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo saradnjom na projektu "Škole za 21. vijek" koji sprovodi Britanski savjet u BiH u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske u svim osnovnim školama u Srpskoj.

Na sastanku je istaknuto da je Ambasada Velike Britanije u BiH opredijeljena da pruži podršku unapređenju obrazovanja u Republici Srpskoj.