VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana09/10/2019

NASTAVLJENA SJEDNICA NAKON REDOVNE PAUZE

 

BANjALUKA, 9. OKTOBRA /SRNA/ - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je, nakon redovne pauze, poslaničkom raspravom o izvještaju o poslovanju Investiciono-razvojne banke /IRB/ i fondova za 2018. godinu sa izvještajem nezavisnog spoljnog revizora.

 

Direktor IRB-a Snežana Vujnić navela je, obrazlažući izvještaj u parlamentu Srpske, da su ta banka i fondovi kojima upravlja u prošloj godini ostvarili ukupnu neto dobit od 20,8 miliona KM.

Ona je navela da su ukupni plasmani Banke u 2018. godini iznosili 152.023.096 KM, od čega je na kreditnoj osnovi realizovano 133.874.816 KM, dok preostalih 18.148.280 KM čine plasmani u hartije od vrijednosti.

Poslanici će u okviru trećeg dijela šeste redovne sjednice Narodne skupštine razmatrati izvještaj Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske o radu za 2018. godinu, te izvještaj Garantnog fonda Republike Srpske o poslovanju za 2018. godinu.

Narodna skupština razmotrila je danas više izvještaja Agencije za osiguranje Republike Srpske i Komisije za hartije od vrijednosti za prošlu godinu.

Razmotren je i izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o sprovedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Republike Srpske za 2018. godinu, te ovogodišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora. /nastaviće se/boj/bon/mđ