VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija10/10/2019

U TOKU IZGRADNjA SAVREMENOG CENTRA ZA STARA LICA

 

SREBRENICA, 10. OKTOBRA /SRNA/ - Međunarodni forum solidarnosti "Emaus", u saradnji sa holandskom partnerskom organizacijom, počeo je izgradnju centra za stara lica u Potočarima kod Srebrenice koji će biti u rangu najsavremenijih ustanova ovog tipa u Evropi, a projekat će koštati više miliona KM, rekao je pomoćnik direktora za razvoj u ovom udruženju Elmedin Škrebo.

 

Prema njegovim riječima, izgradnja je počela prije dva mjeseca, radovi teku predviđenom dinamikom, a prikupljanje sredstava za završetak centra trajaće oko dvije godine.

"Riječ je o značajnom projektu za ovo područje koji je veoma skup, jer je zamisao da se primijene primjeri dobre prakse i centar izgradi po uzoru na slične u Holandiji i još nekim razvijenim evropskim zemljama", rekao je novinarima Škrebo.

On kaže da je projekat osmišljen prema evropskim standardima u ovoj oblasti i da će centar biti spoj modernog i funkcionalnog.

Na lokaciji površine šest dunuma, koju je "Emaus" kupio, prošle godine je izgrađena ambulanta i otvorena je prije tri mjeseca, a pored nje je počela gradnja centra za stara lica.

Gradiće se tri veća objekta za boravak starih lica sa posebnim dijelom prilagođenim za osobe sa invaliditetom.

Predviđeno je da u okviru centra bude kreativni centar i drugi neophodni sadržaji za boravak i aktivnosti starih lica, kao i apartmani i osam kuća u kojima će boraviti po četiri korisnika.