VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo10/10/2019

RAZGOVORA NE MOŽE BITI DOK TRAJE NASILJE PRIŠTINE

 

BEOGRAD, 10. OKTOBRA /SRNA/ - Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju apelovala je nakon odluke Prištine da zabrani i rukometašima "Topličanina" iz Prokuplja ulazak na Kosmet da međunarodna zajednica ima na umu da razgovora ne može biti dok god Priština manifestuje nasilje.

 

Kancelarija apeluje da predstavnici međunarodne zajednice koji su, odmah po završetku parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji, počeli da pozivaju na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, imaju na umu da su barijere i zabrane za ljude i robu u suprotnosti sa samim duhom dijaloga, i da razgovora ne može biti dok god Priština manifestuje nasilje.

U saopštenju se navodi da će Srbija učiniti sve da međunarodne sportske organizacije budu detaljno informisane o anticivilizacijskom i antisportskom djelovanju Prištine.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju podsjeća da je Priština, nakon što je onemogućila fudbalere "Crvene zvezde" da igraju utakmicu u Zvečanu, zabranila i igračima Rukometnog kluba "Topličanin" iz Prokuplja da se u Zubinom Potoku sastane sa domaćinom "Mokrom Gorom".

"Reč je o očiglednoj nameri da se srpski sport potpuno progna sa Kosova i Metohije, a srpskim klubovima i timovima u pokrajini da budu domaćini sportskih manifestacija", navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

U Zubinom Potoku trebalo je da bude odigran, ne revijalni meč, već utakmica u okviru redovnog takmičenja rukometne Super B lige Srbije, koje je u prošlosti bez ikakvih problema organizovano na području Kosova i Metohije.

"Priština po svemu sudeći namerava da izolovanjem Srba na Kosovu i Metohiji izvrši pritisak i na naš narod u pokrajini i na Beograd. Na ovaj način se, međutim, ne može iznuditi ni politička kooperativnost Srba na terenu, kao ni popustljivost Beograda", navodi se u saopštenju.