VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija10/10/2019

REKONSTRUISANA LABORATORIJA I ZGRADA UPRAVE

 

LOPARE, 10. OKTOBRA /SRNA/ - U okviru projekta UNDP-a "Zeleni ekonomski razvoj" vrijednog 78.375 KM, rekonstruisana je zgrada uprave Doma zdravlja Lopare, služba za laboratorijsku i biohemijsku dijagnostiku i prostorije buduće službe za zaštitu mentalnog zdravlja.

 

Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković rekao je da je cilj projekta, jednog u nizu urađenih ove godine, povećanje energetske efikasnost.

"U okviru projekta rekonstruisan je krov, urađena izolacija, fasada, te zamijenjena kompletna stolarija i oluci na ovom objektu. UNDP je finansirao radove sa 33 odsto sredstava, isto koliko i opština Lopare, a Dom zdravlja je učestvovao sa 34 odsto sopstvenih sredstava", precizirao je Nešković.

On je najavio da će Dom zdravlja Lopare 18. oktobra održati veče zahvalnosti donatorima koji su pomogli nabavku savremenog ultrazvučnog aparata za širi spektar specijalističkih pregleda, vrijednog 46.800 KM.

"To će biti prilika da zahvalimo privrednim subjektima i pojedincima koji su učestvovali u doniranju sredstava za nabavku savremenog utrazvučnog aparata", rekao je Nešković.

Dom zdravlja Lopare pruža usluge za 10.000 osiguranika, a zapošljava 67 radnika.

U okviru ove zdravstvene ustanove radi sedam timova porodične medicine, Služba hitne pomoći, službe za laboratorijsku i biohemijsku dijagnostiku, radiološku dijagnostiku, Higijensko-epidemiološka služba, stomatologija i ambulante porodične medicine u Priboju, Mrtvici i Bobetinom Brdu.