VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika10/10/2019

SJEDNICA ZAKAZANA ZA UTORAK

 

SARAJEVO, 10. OKTOBRA /SRNA/ - Sjednica Savjeta ministara u tehničkom mandatu, čije je održavanje prethodno odgođeno zbog nepostojanja kvoruma za rad i odlučivanje, trebalo bi da bude održana u utorak, 15. oktobra.

 

Na predloženom dnevnom redu su materijali Ministarstva bezbjednosti BiH koji se odnose na stanje u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Materijale čini informacije sa sveobuhvatnim planom mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom, o stanju u oblasti migracija u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH, o stanju u oblasti migracija za juni, juli i avgust ove godine, te prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice.

Na dnevnom redu je i više nacrta odluka o ratifikaciji međunarodnih ugovora među kojima je i protokol o određivanju tromeđne granične tačke između BiH, Crne Gore i Srbije i memoranduma o razumijevanju između Hrvatske, BiH i Crne Gore o provođenji "Interreg IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske, BiH i Crne Gore 2014-2020".

Ministri bi trebalo da razmatraju i prijedlog odluke o imenovanju komisije za kupovinu objekta za smještaj diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u Podgorici, te informaciju o radu Zajedničkog komiteta za raspodjelu diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ za period 2018. zaključno sa aprilom 2019. godine.

Na prijedlog Ministarstva odbrane, na sjednici će se naći i informacija o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2020. godinu.

Izvještaj o radu predstavnika BiH imenovanih u sastav mješovite komisije za praćenje provođenja sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Crne Gore o graničnim prelazima za međunarodni promet i sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Crne Gore o graničnim prijelazima za pogranični promet za period od 16. oktobra 2018. do 16. aprila 2019. godine.

Komisija za NATO integracioni proces BiH na razmatranje je dostavila izvještaj o radu Komisije za period od 1. decembra 2018. do 1. jula ove godine.

Na dnevnom redu je i izvještaj o provedenoj proceduri po javnom oglasu za izbor i imenovanje generalnog direktora i dva zamjenika generalnog direktora u Direkciji za civilno vazduhoplovstvo BiH i prijedlog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Početak sjednice zakazan je za 12.00 časova.

Zbog odsustva šest ministara, sjednica Savjeta ministara u tehničkom mandatu, koja je trebalo da bude održana 3. oktobra, prekinuta je ubrzo nakon što je počela i odgođena.

Na telefonskoj sjednici, koja je održana isti dan, donesena je odluka o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period oktobar-decembar u iznosu od 237.500.000 KM.