VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura10/10/2019

GUDAČKI KVARTET BEOGRADSKE FILHARMONIJE U BRATUNCU I TREBINjU

 

BEOGRAD, 10. OKTOBRA /SRNA/ - Gudački kvartet Beogradske filharmonije održaće koncerte u Bratuncu i Trebinju u okviru manifestacije "Dani Republike Srbije u Srpskoj".

 

Koncert u Bratuncu biće održan sutra, a u Trebinju u nedjelju, 13. oktobra.

Na programu će biti kompozicije Hajdna i Betovena koje će izvesti Jelena Dragnić, Vladan Lončar, Boris Brezovac i Aleksandar Latković, koji od 2011. godine nastupaju kao Gudački kvartet Beogradske filharmonije.

Dragnićeva, koja je prva violina ovog kvarteta, izrazila je zadovoljstvo predstojećim nastupima u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Beogradske filharmonije.

"U Bratuncu nastupamo prvi put, a u Trebinju drugi put nakon šest godina. Svako naše gostovanje preko Drine je kao povratak u zagrljaj nekom istinski svom sa dugog puta, a povod koji još više zbližava naše dve zemlje sestre - Srbiju i Srpsku, ovaj put će zagrljaj učiniti još snažnijim", rekla je Dragnićeva.

Gudački kvartet Beogradske filharmonije aktivno nastupa na domaćoj i međunarodnoj sceni, a posljednji nastup u Republici Srpskoj imali su u Banjaluci 2016. godine.