VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Stanje na putevima13/10/2019

SAOBRAĆAJ PO PRETEŽNO SUVIM KOLOVOZIMA

 

BANjALUKA, 13. OKTOBRA /SRNA/ - Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija redovno, po pretežno suvim kolovozima, a mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle u kotlinama, duž rijeka i u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

 

Vozačima se savjetuje oprez pri vožnji i na dionicama koje prolaze kroz usjeke zbog mogućih odrona.

Na području Trebinja danas će zbog Balkanskog prvenstva u drumskom biciklizmu na snazi biti obustava saobraćaja od 9.00 do 15.00 časova na dionici magistralnog puta, od raskrsnice ulica Dušanova i Preobraženska do mjesta LJubovo, kao i od 11.00 do 12.30 časova na dijelu puta od raskrsnice za Grad Sunca do ukrštanja sa magistralnim putem koji tu prolazi.

Zbog sanacionih radova do 14. oktobra od 7.00 do 17.00 časova na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac u mjestu Ada vozila će saobraćati jednom trakom.

Radovi se izvode i na dionici Klašnice-Prnjavor u mjestu Potočani od 8.00 do 17.00 časova i u tom periodu vozila saobraćaju jednom trakom.

Na auto-putu Gradiška-Banjaluka radovi se izvode na lokalitetu Mahovljanske petlje, a u toku je i postavljanje naplatnih stanica "Aleksandrovac" i "Nova Topola".

Režim saobraćaja zbog radova je izmijenjen na području Prijedora gdje je u toku izgradnja kružnog toka, Drinjača-Milići-Vlasenica, Kotor Varoš-Obodnik, Krupac-Bogatiću na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, te Johovac-Rudanka, kao i na regionalnom putu Šekovići-Caparde i Istočno Sarajevo-Trebević-Pale, gdje je zabranjen saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi tri i po tone.

Zbog klizišta i dalje se usporeno saobraća na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, te na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike, dok je obustavljen na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad.

Na području Banjaluke večeras će zbog "Biznis trke za firme" od 17.00 do 21.00 čas biti potpuno obustavljen saobraćaj u Ulici Teodora Kolokotronisa i na dijelu Ulice Patre /kružnog toka/ do raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana, te u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od raskrsnice Bulevara cara Dušana i Teodora Kolokotronisa do raskrsnice Aleje svetog Save i Ulice Vuka Karadžića.

Obutava saobraćaja biće na snazi i sutra zbog Međunarodnog skupa ljubitelja "alfa romeo" automobila od 10.00 do 12.30 časova i to na dijelu Ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać do raskrsnice iste ulice sa Alejom Svetog Save.

Povodom osveštanja Hrama Pokrova Presvete Bogorodice u naseljima Rosulje i Nova Varoš sutra će od 8.00 do 15.00 časova biti obustavljen saobraćaj na dijelu Ulice Milana Radmana, od raskrsnice sa Ulicom Prvog krajiškog korpusa do raskrsnice iste ulice sa Ulicom Dragiše Vasića i na dijelu Ulice Dragiše Vasića.

Izmjene saobraćaja aktuelne su i u ulicama gdje su u toku radovi.

Na području FBiH i dalje se mogu očekivati kolone na magistralnom putu Zenica-Nemila u tunelu Vranduk dva, pa se na toj lokaciji tokom noći obustavlja saobraćaj od pola časa poslije ponoći do 4.30 časova narednog dana.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo, regionalnim putem Nemila-Tetovo-Zenica, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona.

Radovi su aktuelni i na dionici auto-puta Podlugovi-Sarajevo zapad-Lepenica, kao i na magistralnim putevima Olovo-Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje, Doljani-Metković, Lanište-Ključ i Jezero-Jajce.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. Granični prelaz Brčko-Gunja i dalje je zatvoren za teretna vozila i autobuse.