VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo14/10/2019

MAJDOV: VOLIM SRPSKU JER ONA VOLI I POŠTUJE SVOJE SPORTISTE

 

BANjALUKA, 14. OKTOBRA /SRNA/ - Najbolji srpski džudista Nemanja Majdov u spotu koji će se prikazivati u sklopu kampanje "Volim Srpsku" istakao je da voli Srpsku jer ona voli i poštuje svoje sportiste.

 

"Republika Srpska je moja otadžbina, sa njom sam rastao i iz nje sam postao šampion svijeta", rekao je Majdov u spotu koji je danas prikazan na promociji kampanje Ministarstva porodice, omladine i sporta u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Atletičarka Aleksandra Vidović rekla je u spotu da voli Republiku Srpsku jer je ljubav nešto što se ne može kupiti.

"Šta ima svetije i ljepše nego iskreno voljeti svoju otadžbinu. Trudiću se da svojim znanjem i iskustvom doprinesem što boljem razvoju mladih u Republici Srpskoj", dodala je Vidovićeva.

Nagrađena volonterka Ena Hadžić rekla je da voli Srpsku jer joj je pružila mogućnost da kroz rad sa izvrsnim mladim ljudima u omladinskom sektoru i volontiranjem izgradi sebe i nauči koje su prave ljudske vrijednosti.

Nagrađeni volonter Žarko Jović rekao je da voli Srpsku jer je neodvojivi dio njega, njegove srećne prošlosti, sadašnjosti i siguran je, još srećnije budućnosti.

"Volim je jer me naučila vrijednostima za koje sam siguran da ne bih naučio nigdje na svijetu", dodao je Jović.

Na predstavljanju je izveden i prigodan kulturno-umjetnički program.

Emitovani su spotovi iz kampanje u kojima su najbolji srpski džudista Nemanja Majdov i atletičarka Aleksandra Vidović, te nagrađeni volonteri Ena Hadžić i Žarko Jović govorili zašto oni vole Srpsku i šta će uraditi da mladima bude bolje u njoj.

Predstavljanju su prisustvovali i ministri za evropske integracije i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević, saobraćaja i veza Neđo Trninić, te predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske i bivši ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović.

Cilj kampanje "Volim Srpsku" jeste promocija uspješnih, mladih ljudi, sportista i volontera koji su u Republici Srpskoj ostvarili uspjeh i u njoj vide svoju budućnost, istakla je ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović.

"To su najbolji među nama i danas želimo da im odamo priznanje za to", rekla je Davidovićeva novinarima prije predstavljanja kampanje "Volim Srpsku".

Ona je navela da će tokom kampanje u spotovima biti prikazano da Srpska ima talentovane mlade koji postižu izuzetne rezultate u nauci, sportu, umjetnosti, kulturi i humanitarnom radu, a pojedini su aktivni i na više polja.