VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika15/10/2019

DONOSITI ZAKONE USKLAĐENE SA EVROPSKIM

 

BANjALUKA, 15. OKTOBRA /SRNA/ - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da je parlament Republike Srpske opredijeljen za donošenje zakona koji su usklađeni sa evropskim pravnim nasljeđem.

 

Čubrilović je u razgovoru sa novoimenovanim ambasadorom Poljske u BiH Jaroslavom Lindenbergom naglasio da je Narodna skupština opredijeljena za primjenu standarda i stvaranje povoljnijih uslova za razvoj privrede, ekonomije i cijelog društva, bez obzira kada će biti završen proces evropskih integracija, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Lindenberg je rekao da Poljska veoma dobro funkcioniše, iako ima kompleksnu unutrašnju strukturu, koja se sastoji od 16 vojvodstava kao posebnih administrativnih cjelina, i dodao da Republika Srpska ima veoma dobru uspostavljenu saradnju sa dva poljska vojvodstva.

Čubrilović i Lindenberg dogovorili su uspostavljanje čvršće saradnje parlamentarnih radnih tijela koja se bave usklađivanjem zakona i evropskim integracijama, imajući u vidu činjenicu da Poljska ima veoma pozitivna iskustava u korišćenju pretpristupnih fondova EU.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj, BiH i regionu, navodi se u saopštenju.