VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura18/10/2019

ISIDORA MILOSAVLJEVIĆ DOBITNICA NAGRADE "BORISLAV MIHAJLOVIĆ MIHIZ"

 

NOVI SAD, 18. OKTOBRA /SRNA/ - Mladoj dramskoj spisateljici Isidori Milosavljević iz Beograda, u Srpskoj čitaonici u Irigu, uručena je nagrada za dramsko stvaralaštvo "Borislav Mihajlović Mihiz".

 

Ovo priznanje već 15 godina dodjeljuje istoimeni fond i najstarija čitaonica kod Srba, koja ove godine obilježava 177 godina postojanja.

Nagradu za dramski prvenac "Ako se probudiš ili kao da je važno" dvadesetpetogodišnjoj Isidori Milosavljević uručila je Mila Janković, Mihizova kćerka i to na dan piščevog rođenja, prenose "Večernje novosti".

Ovogodišnja dobitnica, koja je najmlađa do sada, osim povelje, dobila je i novčanu nagradu od 200.000 dinara /oko 1.700 evra/, ali i pravo na objavljivanje knjige drame.

Direktor Srpske čitaonice Vera Novković rekla je u obraćanju prisutnima da je Mihiz pisao mađioničarski vješto, kritikovao izvanredno i znalački.

Krajem oktobra premijerno će biti izveden nagrađeni komad Isidore Milosavljević u režiji Nenada Todorovića i koprodukciji Narodnog pozorišta Leskovac i Narodnog pozorišta Priština.