VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo08/11/2019

NOVE TERETANE NA OTVORENOM U NASELJIMA ČESMA I OBILIĆEVO

 

BANjALUKA, 8. NOVEMBRA /SRNA/ - Mještani banjalučkih naselja Obilićevo i Česma dobili su teretane na otvorenom, a ukupna vrijednost radova na ove dvije teretane je oko 15.000 KM, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

 

Radovi su uspješno okončani početkom sedmice pa su nova mjesta za vježbanje na otvorenom dostupna stanovnicima ovih naselja.

Načelnik gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac rekao je da je u obje teretane postavljeno po 12 fitnes sprava.

Teretana u naselju Obilićevo nalazi se kod novog mosta uz nedavno izgrađeno novo košarkaško igralište, a u naselju Česma kod fudbalskog stadiona "Rekreativo".

Banjac je rekao da se kod određivanja lokacija vodilo računa o tome da su to mjesta gdje je primjetna povećana frekvencija rekreativaca i dodao da je izgradnja teretana planirana i za narednu godinu.

Prema njegovim riječima, dogodine će nove teretane na otvorenom najvjerovatanije biti instalisane u naselju Priječani kod područne škole i u Rakovačkim barama, u blizini dječijeg igrališta.

U gradu već postoje teretane na nekoliko lokacija, i to u parku "Mladen Stojanović", šetalištu pored Vrbasa između Rebrovačkog i Venecija mosta, na Banj brdu i u naselju Sime Matavulja, u naselju Starčevica, Lazarevo i u krugu sportsko-rekreativnog centra "Akvana".