VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo08/11/2019

OD FONDACIJE "FAJRNECEN" JEDNOKRATNE STIPENDIJE ZA STUDENTE

 

BANjALUKA, 8. NOVEMBRA /SRNA/ - Predstavnici Fondacije "Fajrnecen" razgovarali su danas u Banjaluci sa studentima koji su aplicirali za stipendije koje će ova fondacija i Univerzitet primijenjenih nauka iz njemačkog grada Esena dodijeliti za narednu školsku godinu.

 

Prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjaluci Biljana Antunović istakla je značaj ovih stipendija za studente koji su uglavnom iz socijalno ugroženih porodica.

Ona je navela da se za stipendije prijavilo 75 studenata, te da se pri selekciji na prvom mjestu vodi računa o njihovom socijalno-ekonomskom statusu, a zatim o uspjehu.

"Na ovaj način želimo pokazati da nam je stalo do njih, te da im bar malo pomognemo da prevaziđu teške životne situacije i nastave da studiraju i ostvare dobre rezultate", rekla je Antunovićeva novinarima.

Profesor na Fakultetu primijenjenih nauka u Esenu Klemens Jeger rekao je da će biti dodijeljeno između 40 i 50 jednokratnih stipendija u iznosu od 200 evra, te da je u toku selekcija aplikacija koje su studenti predali.

"Od 2013. godine dodijelili smo 325 stipendija za studente banjalučkog Univerziteta koji imaju veliki potencijal za nauku, te želju da taj potencijal iskoriste", naveo je Klemens.

On je istakao da studenti u Banjaluci imaju dobre uslove studiranja i stručne profesore, te izrazio zadovoljstvo što saradnja sa banjalučkim Univerzitetom traje i biće nastavljena.