VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana08/11/2019

SLUŽEN PARASTOS POGINULIM BORCIMA U OTADžBINSKOM RATU

 

KOZARSKA DUBICA, 8. NOVEMBRA /SRNA/ - U Spomen-hramu Svete Petke u Kozarskoj Dubici danas je služena je liturgija i parastos za poginule borce u otadžbinskom ratu, a opštinska Boračka organizacija obilježila je krsnu slavu - Mitrovdan.

 

U Hramu Svete Petke ispred spomen-ploča sa imenima poginulih boraca iz Kozarske Dubice vijence su položili načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić sa saradnicima, delegacija opštinske Boračke organizacije, te delegacija Policijske stanice Kozarska Dubica.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Dragoljub Ćibić čestitao je krsnu slavu svim pripadnicima boračke populacije u Kozarskoj Dubici i porodicama poginulih boraca.

"Svakako da ambijent i stanje Boračke organizacije nije onakvo kakvo mi očekujemo, ali ove godine smo imali izborne aktivnosti, tako da iduće godine očekujemo i veće rezultate i više aktivnosti oko pitanja koje smo pokrenuli na regionalnom nivou", izjavio je Ćibić.

On je rekao da mora biti popravljen materijalni položaj demobilisanih boraca, jer ima dosta njih koji žive u lošem materijalnom stanju i stanju socijalne potrebe.

Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić rekao je da je današnji datum i prilika da se razgovara i podsjeti na događaje iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata.

"Ovo je još jedna prilika da se pomolimo i poklonimo palim u odbrambeno-otadžbinskom ratu, koji su bili najhrabriji i svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske", izjavio je Barišić.

On je dodao da je današnji datum i prilika da za sjećanje na put 11. Dubičke brigade koja ni metar teritorije nije prepustila neprijatelju.

Liturgiji i parastosu u Hramu Svete Petke prisustvovao i Pantelija Ćurguz, bišvi komandant štaba 11. Dubičke brigade.

"Ovakvi događaji treba da imaju težinu i, ujedno, prilika da se upute poruke nama, saborcima, našim junacima koji su nesebično dali sebe za ovu državu", rekao je Ćurguz.

Liturgiji i polaganju cvijeća ispred spomen-ploča, osim članova porodica palih boraca, prisustvovali su demobilisani borci i drugi građani.

Obilježavanje Mitrovdana u Kozarskoj Dubici završeno je osveštanjem slavskog kolača i koljiva, te svečanim ručkom u Svetosavskom domu.