VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana08/11/2019

BORCI PROSLAVILI MITROVDAN

 

BROD, 8. NOVEMBRA /SRNA/ - Opštinska Boračka organizacija Brod obilježila je danas krsnu slavu Svetog velikomučenika Dimitrija - Mitrovdan, povodom čega je upriličena posjeta Spomen-sobi i prislužene svijeće za poginule borce.

 

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Brod Zoran Vidić čestitao je borcima krsnu slavu, istakavši da je ovo dan kada se treba sjećati svih poginulih boraca Vojske Republike Srpske koji su najzaslužniji za stvaranje Republike i odbranu srpskog naroda.

"Veliki je značaj i doprinos boraca u proteklom ratu, a posebno poginulih boraca koji su život dali za Republiku Srpsku. Želim da zahvalim svim aktivistima u mjesnim boračkim organizacijama za jedinstvo koje iskazujete u svom radu", dodao je Vidić.

Vidić je zahvalio udruženjima građana koji svakom prigodnom prilikom pomažu i podržavaju rad Boračke organizacije, kao što su Zajednica etažnih vlasnika Boračke zgrade, "Kolo Srpskih sestara", "Korak nade" i drugi koji su za Mitrovdan pripremili slavsko koljivo, hljeb i kolače.

U ime Srpske pravoslavne crkve prisutni su bili protojerej-stavrofor Miroslav Živković i jerej Darko Vukomanović.

Živković je poželio da Sveti Dimitrije svojim molitavama Srbima podari mnogo vjere, ljubavi i razumijevanja i da se ratna stradanja i iskušenja nikome i nikada ne ponove.

"Da nam Bog podari slobodu, ali da nikada ne zaboravimo poginule junake koju su dali svoje živote za vjeru i slobodu", rekao je u obraćanju protojerej-stavrofor Živković.

Slavska svečanost održana je u prostorijama Boračke organizacije, uz prisustvo velikog broja zvanica, članova Organizacije, prijatelja i načelnika opštine Brod Ilije Jovičića sa saradnicima, koji je borcima čestitao krsnu slavu.