VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo08/11/2019

VIŠKOVIĆ: CRNOGORAC DOPRINIO RAZVOJU VISOKOG OBRAZOVANjA

 

BANjALUKA, 8. NOVEMBRA /SRNA/ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je saučešće povodom smrti senatora Srpske i univerzitetskog profesora Čedomira Crnogorca, koji je značajno doprinio razvoju visokog obrazovanja u Srpskoj.

 

Višković je naveo da je sa žaljenjem primio vijest o smrti Crnogorca, koji je bio i penzionisani profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

"Predanim radom i posvećenošću dao je značajan doprinos razvoju visokog obrazovanja Republike Srpske i ostaće upamćen kao izuzetan profesor i profesionalac", ističe se u telegramu Viškovića.

Član Senata Republike Srpske i redovni profesor u penziji Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Čedomir Crnogorac preminuo je u 70. godini.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu radio je od početka njegovog osnivanja i dao veliki naučni doprinos razvoju geografske nauke u naučnim oblastima hidrologija i zaštita životne sredine.

Među brojnim dužnostima obavljao je funkciju rukovodioca Studijskog programa Geografija i predsjednika Geografskog društva Republike Srpske.

Bio je i član Savjeta za visoko obrazovanje Republike Srpske.

Profesor Crnogorac biće sahranjen sutra u 14.00 časova na banjalučkom groblju u Vrbanji.