VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija13/11/2019

SUTRA O NACRTU ZAKONA O ZAŠTITI PRAVA NA SUĐENjE U RAZUMNOM ROKU

 

BANjALUKA, 13. NOVEMBRA /SRNA/ - Vlada Republike Srpska razmatraće sutra Nacrt zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku.

 

Predviđeno je da na sutrašnjoj sjednici Vlada razmatra i Prijedlog rješenja o imenovanju Radne grupe za izradu zakona o ispitivanju porijekla imovine.

Na dnevnom redu sjednice biće i Prijedlog uredbe o izmjeni Uredbe o registru naseljenih mjesta u jedinicama lokalne samouprave Republike Srpske, kao i Prijedlog uredbe o dopunama Uredbe o postupku izdavanja garancija Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Vlada bi trebalo da razmotri i informaciju o statističkim pokazateljima stanja u oblasti prerađivačke industrije i njihovom kretanju za devet mjeseci 2019. godine, kao i informaciju o stanju u namjenskoj industriji Republike Srpske.

Na predloženom dnevnom redu je i razmatranje Prijedloga odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o dodjeli podsticaja iz oblasti energetike i rudarstva, kao i razmatranje Prijedloga odluke o davanju saglasnosti Ministarstvu finansija na Plan utroška sredstava za kapitalna ulaganja, za period 1. januar-30. novembar ove godine u iznosu od 149.500 KM.

Na dnevnom redu, između ostalog, nalazi se i Prijedlog odluke o utvrđivanju opšteg interesa u svrhu izgradnje Spomen parka "9. januar" u Doboju.

Snimateljima i fotografima biće omogućeno snimanje kadrova na početku sjednice.

Nakon sjednice, koja je najavljena za 10.00 časova, biće objavljeno saopštenje.