VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo14/11/2019

PATRIJARH IRINEJ U SUBOTU OSVEŠTAVA OBNOVLJENI HRAM U KUĆANCIMA

 

BEOGRAD, 14. NOVEMBRA /SRNA/ - Njegova svetost patrijarh srpski Irinej u subotu, 16. novembra, osveštaće obnovljeni hram Svetih apostola Petra i Pavla u Kućancima, rodnom mjestu pokojnog patrijarha Pavla, potvrđeno je Srni u Eparhiji pakračko-slavonskoj.

 

Nakon osveštanja hrama, koje je planirano u 8.00 časova, patrijarh Irinej sa više arhijereja Srpske pravoslavne crkve /SPC/ i drugih pomjesnih crkava služiće Svetu arhijerejsku liturgiju.

U ovoj eparhiji Srni je rečeno da će patrijarh Irinej doputovati u petak uveče, a da će u subotu osveštati hram i služiti liturgiju u okviru proslave osam vijekova autokefalnosti SPC.

Na sajtu SPC objavljeno je da će u petak i subotu u Eparhiji pakračko-slavonskoj biti obilježeno 800 godina autokefalnosti SPC, kao i i 270 godina hrama Svetih apostola Petra i Pavla.

U petak u 9.00 časova biće služena Sveta arhijerejska liturgija u spomen na deset godina od upokojenja Njegove svetosti patrijarha srpskog Pavla, u 18.00 časova u Slatini planirano je večernje bogosluženje, a u 20.00 časova svečana akademija.