VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana21/11/2019

PROSLAVA KRSNE SLAVE - SVETOG ARHANGELA MIHAILA

 

BANjALUKA, 21. NOVEMBRA /SRNA/ - Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske proslaviće danas krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila.

 

Obilježavanju će, između ostalih, prisustvovati predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, te predstavnici ministarstava unutrašnjih poslova Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

U Centru za obuku u Zalužanima, kod Banjaluke, u 9.00 časova biće osveštana Spomen-crkva Svetog arhangela Mihaila, služena Sveta arhijerejska liturgija i parastos za 782 pripadnika MUP-a poginula u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Izjave za novinare planirane su u 11.00 časova, odmah nakon osveštanja Spomen- crkve i završetka liturgije, najavljeno je iz MUP-a.

Obilježavanje će biti nastavljeno večeras koncertom Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske u Kulturnom centru Banski dvor, sa početkom u 20.00 časova.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da je MUP u proteklih godinu dana pokazao da je spreman da uspješno odgovori na brojne bezbjednosne izazive, ali i na brojna podmetanja i pokušaje prenošenja nadležnosti koji nisu dozvoljeni, a kojima su pojedinci ponovo pokušali da minimiziraju ulogu i uticaj Policije Republike Srpske.

"Svim tim `dobronamjernim` pojedincima treba da bude jasno da mi nećemo odustati od jačanja MUP-a Republike Srpske, čiji je osnovni zadatak zaštita građana Republike Srpske i njihove imovine, a u tom kontekstu kao jedan od značajnih projekata izdvojio bih formiranje Jedinice Žandarmerije. Ona i jeste formirana da odgovori na sve bezbjednosne izazove i tako čuva Republiku Srpsku i njene građane", istakao je Lukač u intervjuu Srni i svim pripadnicima MUP-a čestitao krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila.