VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo21/11/2019

DODIK SE SASTAO SA STUDENTIMA IZ SRPSKE I SRBIJE

 

SANKT PETERBURG, 21. NOVEMVRA /SRNA/ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Sankt Peterburgu sa studentima iz Republike Srpske i Srbije koji studiraju na tamošnjem Rudarskom univerzitetu.

 

Ranije danas Dodik je prisustvovao potpisivanju Sporazuma o saradnji Državnog šumarsko-tehničkog univerziteta "S.M. Kirov" i Univerziteta u Banjaluci.

U ime Univerziteta iz Sankt Peterburga sporazum je potpisao rektor, doktor tehničkih nauka Jurij Ivanovič Beljenjkij, a u ime banjalučkog Univerziteta rektor, profesor Radoslav Gajanin.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i Jurij Borisovič Šesterikov, član Vlade Sankt Peterburga i predstavnik gradonačelnika u Zakonodavnoj skupštini Sankt Peterburga.

Dodik je posjetio i Akademiju talenata u Sankt Peterburgu gdje je pogledao izložbu radova međunarodnog dječijeg konkursa "Crtam Peterburg".

Srpski član Predsjedništva BiH sutra završava posjetu Sankt Peterburgu, gdje je učestvovao na Sedmom međunarodnom kongresu "Sankt Peterburg i slovenski svijet".

Na ovom velikom međunarodnom skupu učestvuju zvaničnici slovenskih zemalja koji razgovaraju o raznim temama iz oblasti politike, ekonomije, kulture.

Uoči početka Kongresa Dodik je rekao Srni da Sankt Peterburg ima želju da razvija odnose sa gradovima u Republici Srpskoj i BiH po svim pitanjima - političkim, privrednim i kulturnim, kao i o svemu što je dio zajedničke svakodnevice.

"Moje prisustvo na ovom značajnom skupu je dokaz naših dobrih odnosa u kontinuitetu i uvijek se radujem kada dođem u ovaj grad", naglasio je Dodik.

Prije početka skupa, srpski član Predsjedništva BiH posjetio je Inženjersko-tehničku školu 777 gdje je razgovarao sa predsjednikom Komiteta za obrazovanje Sankt Peterburga Žanom Vladimirovnom Vorobjovom, predstavnikom gradonačelnika Sankt Peterburga Jurijem Borisovičem Šesterikovom i direktorom ove školske ustanove Verom Vladimirovnom Knjazevom.