VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo22/11/2019

PRIJEM ZA KARATISTKINjU DUŠKU ŠIPKU - TREĆU NA SVIJETU

 

DRVAR, 22. NOVEMBRA /SRNA/ - Načelnik opštine Drvar Dušica Runić primila je petnaestogodišnju Dušku Šipku iz Drvara koja je na Svjetskom prvenstvu u karateu, koje je održano u Štutgartu u Njemačkoj, osvojila bronzanu medalju.

 

Šipka je rekla Srni da se karateom bavi od četvrte godine i da joj je san da jednog dana postane svjetski prvak.

Runićeva uz čestitke mladoj sportistkinji i prigodne poklone obećala pomoć za Karate klub "Drvar" u kojem trenira, ističući da je njen uspjeh i uspjeh za cijeli Drvar.

"Postignuti rezultat je podstrek i drugima da i oni ostvare ovakve i slične rezultate i primjer da se i u malim sredinama uz uloženi trud mogu ostvariti svjetski rezultati", rekla je Runićeva.

Runićeva je navela da opština Drvar iz budžeta izdvaja određena sredstva za pomoć sportskim klubovima, ali da su ta sredstva nedovoljna.

Trener Karate klub "Drvar" Duško Šipka, koji je i otac mlade sportistkinje rekao je da je osvajanje trećeg mjesta veliki uspjeh za drvarski karate klub.

On je naveo da takmičenje organizovala svjetska fudokan karate organizacija, i u različitim kategorijama učestvovalo je oko 2.500 takmičara iz 40 zemalja.

On je dodao da drvarski karate klub opstaje uprkos lošim uslovima u kojima treniraju.

"Prostorije u kojima treniramo prokišnjavaju, nedostaje nam grijanje preko zimskog perioda i ono što je najveći problem jeste nedostatak finansijskih sredstava", kaže Šipka.