VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika06/12/2019

RAZRIJEŠEN DIREKTOR SIPE, KNEŽEVIĆ ZAMJENjUJE STANIĆA

 

SARAJEVO, 6. DECEMBRA /SRNA/ - Savjet ministara u tehničkom mandatu donio je danas Rješenje o razrješenju direktora Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH Perice Stanića, zaključno sa 4. decembrom, a dužnosti i odgovornosti direktora preuzeće dosadašnji zamjenik Đuro Knežević do imenovanja novog direktora.

 

Ova odluka donesena je na vanrednoj telefonskoj sjednici, nakon što je Savjet ministara u tehničkom mandatu upoznat o Informaciji Ministarstva bezbjednosti o prestanku mandata direktoru.

Utvrđen je i Prijedlog osnova za zaključivanje finansijskog sporazuma između BiH i Evropske komisije radi jačanja kapaciteta BiH u oblasti pripremljenosti i odgovora na nuklearni vanredni događaj, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Sporazumom je predviđeno da EU sa 700.000 evra finansira nabavku opreme za monitoring zračenja s ciljem modernizacije sistema monitoringa i detekcija u BiH, uključujući i sistem podrške odlučivanja.

Prijedlog osnova biće dostavljen Predsjedništvu BiH u dalju proceduru, a za potpisnika u ime BiH predložen je direktor Regulatorne agencije za radijacionu i nuklearnu bezbjednost BiH Emir Dizdarević.