VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo08/12/2019

ZA NEKOLIKO SATI POČINjE IZMJEŠTANjE MIGRANATA IZ KAMPA "VUČJAK"

 

BIHAĆ, 8. DECEMBRA /SRNA/ - Izmještanje migranata iz kampa "Vučjak" kod Bihaća, prema informacijama bihaćke policije, trebalo da bi počne za nekoliko sati, javlja "Avaz".

 

Na sastanku ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića i premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića, koji je održan u petak, rečeno je da će transport migranata iz kampa "Vučjak" u Blažuj početi 9. decembra.

U kasarnu Blažuj kod Sarajeva trebalo bi da bude prebačeno oko 350 migranata iz "Vučjaka", čime će ovaj kamp biti raspušten.

"Avaz" navodi da je jedna grupa migranata danas pješke krenula iz "Vučjaka" na Plješevicu, planinu na granici izneđu BiH i Hrvatske, kao i da je Granična policija BiH vratila grupu od 15 migranata.

Isti izvor dodaje da se migranti kreću prečicama i ranije utabanim šumskim putevima, sa kojih lako mogu da se sakriju u slučaju da ih vide granični policajci BiH.

Mnogi od migranata u kampu "Vučjak" danima su odbijali hranu i poručivali da ne žele da odu u druge kampove, jer je njihov cilj da odu u zemlje EU.

Mještani Blažuja u federalnoj opštini Ilidža najavili su u petak da će blokirati put prema kasarni da bi spriječili da se tu premjeste migranti iz bihaćkog kampa "Vučjak".