VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo08/12/2019

ZBOG MAGLE SE NE VIDI "NI PRST PRED OKOM"

 

BEOGRAD, 8. DECEMBRA /SRNA/ - Gusta magla u Srbiji smanjuje vidljivost na prilazima Beogradu, na svim putevima u Vojvodini, te auto-putevima Beograd-Niš i Beograd-Novi Sad.

 

Na pojedinim mjestima vidljivost je smanjena na 50 metara, a vozači navode da ne negdje ne vidi "ni prst pred okom".

Magla otežava saobraćaj na Zrenjaninskom i Pančevačkom putu, auto-putu od Novog Sada prema Subotici, veoma je gusta na Obrenovačkom putu pored Save, a ima je i na novom auto-putu "Miloš Veliki" između Lajkovca i Obrenovca.

Kada je riječ o auto-putu Beograd–Niš, posebno gusta magla je izražena na dionici Niš–Pirot i Leskovac–Vranje, javlja Radio-televizija Srbije.

Magla ugrožava bezbjednost i usporava saobraćaj na većini puteva u Braničevskom okrugu, na područja Požarevca, Smederevske Palanke i Velike Plane.

Vozačima se savjetuje puna odgovornost za volanom, vožnja sa upaljenim "maglenkama", a kada je gusta magla potrebno je upaliti sva četiri pokazivača pravca i držati maksimalno rastojanje između vozila.

Ako je vidljivost nemoguća, na trenutak bi trebalo prekinuti putovanje i bezbjedno se skloniti s puta.

Avionski saobraćaj na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, uprkos nepovoljnom vremenu, odvija se nesmetano.

Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da se magla očekuje i tokom noći po kotlinama, riječnim dolinama i u nižim dijelovima Srbije. Vidljivost će biti smanjena i na manje od 100 metara.