VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo13/12/2019

ZAVRŠENA OSMOČASOVNA BLOKADA ZGRADE JAVNOG SERVISA

 

BEOGRAD, 13. DECEMBRA /SRNA/ - Pristalice opozicionog Saveza za Srbiju završile su osmočasovnu blokadu zgrade Radio-televizije Srbije u centru Beograda, koju su organizovali zbog nezadovoljstva izvještavanjem Javnog servisa.

 

Ispred ulaza u zgradu u Takovskoj i Aberdarevoj ulici u 20.00 časova više nije bilo ni lidera dijela opozicije okupljene u Savezu ni pristalica, a protest je završen obraćanjem jednog od lidera Vuka Jeremića koji je najavio da će i ubuduće organizovati ovakve skupove bez najave.

Jeremić je ocijenio da je danas "razbijena blokada Javnog servisa", navodeći da je to bilo osam simboličnih sati tokom kojih nije bilo nasilja.

On je povodom postignutog dogovora u Skupštini Srbije da planirani parlamentarni izbori budu odgođeni, poručio da ne odustaje od svojih ranije izraženih stavova o uslovima za učešće na izborima.

Jeremić je rekao da Savez zahtijeva neku vrstu prelazne administracije koja bi trebalo da funkcioniše najmanje devet mjeseci, od donošenja odluke do održavanja izbora.

Blokada je otpočela u 12.00 časova, i tokom osam časova niko od zaposlenih nije mogao da uđe i izađe iz zgrade.

Incidenata nije bilo.