VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura27/12/2019

IZVEDENA MONODRAMA "IMA NEKA TAJNA VEZA"

 

VIŠEGRAD, 27. DECEMBRA /SRNA/ - Monodrama "Ima neka tajna veza" autora i glumca Milana Dimića izvedena je večeras u Andrićgradu, u okviru manifestacije "Zimski dani Višegrada".

 

Predstava je nastala prije dvije godine kada je ovaj umjetnik još kao student Akademije dramskih umjetnosti dobio zadatak da otjelotvori nekog poznatog srpskog umjetnika, a on se odlučio za pjesnika Duška Trifunovića.

"Ovom predstavom želio sam da skinem tako reći mrak sa ovog pisca, jer svi koji su opjevali i prepjevali njegove tekstove postali su poznatiji nego on. Na taj način sam Trifunovića vratio ne samo na muzičku nego i na glumačku scenu", rekao je Dimić.

On je dodao da se u monodrami dotakao i Trifunovićevog izbjeglištva iz Sarajeva, života u Novom Sadu, ali i toga kako jedan čovjek koji je u životu imao sve dolazi do toga da jedan mjesec provodi živeći u vozu.

Ovo je bilo 35. izvođenje monodrame "Ima neka tajna veza".

U okviru manifestacije "Zimski dani Višegrada" sutra će u Domu kulture biti prikazan program učenika osnovne i srednje škole, dok će u nedjelju biti održano veče folklora i program korisnica Doma za lica sa invaliditetom.