VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika20/01/2020

UHAPŠEN LJEKAR D.G, U TOKU UZIMANjE IZJAVA OD SVJEDOKA ZAPOSLENIH U UKC-u

 

BANjALUKA, 20. JANUARA /SRNA/ - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka lišili su slobode jedno lice i to ljekara čiji su inicijali D.G. zbog sumnje da je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske obljubilo nemoćno lice, te da je u toku ispitivanje svjedoka s ciljem prikupljanja informacija i dokumentovanja krivičnog djela, potvrđeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

 

"U svojstvu svjedoka saslušavaju se lica zaposlena u ovoj zdravstvenoj ustanovi koja su radila u protekla 24 časa, a sve mjere i radnje provode se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka", naglasili su u MUP-u Srpske.

Srna saznaje da su pripadnici banjalučke policije uhapsili načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske ljekara Darka Golića zbog sumnje da je počinio obljubu nad pacijentom, 36-godišnjim mladićem.

Ranije danas iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da su pripadnici policije uhapsili lice čiji su inicijali D.G. zbog sumnje da je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske obljubilo nemoćno lice.

U saopštenju se navodi da ova uprava u koordinaciji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka preduzima operativne i istražne radnje s ciljem rasvjetljavanja okolnosti krivičnog djela.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka zaprimili su danas prijavu da je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem.