VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo22/01/2020

POČEO SEDMI SVETOSAVSKI TURNIR

 

PALE, 22. JANUARA /SRNA/ - Sedmi svetosavski turnir u malom fudbalu "Pale 2020" koji je okupio 12 ekipa, počeo je večeras u Sportsko-poslovnom centru "Peki".

 

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da se na ovaj način promoviše sport, te da će takmičari u narednih šest dana pokazati najbolje što znaju.

"Raduje me da ima i mlađih ekipa i želim im svu sreću", rekao je Jugović i dodao da je opština Pale organizator i pokrovitelj turnira.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira Siniša Lasica rekao je da se Svetosavski turnir održava sedmi put, da imaju ukupno 12 ekipa sa Pala, Sokoca, iz Istočnog Sarajeva i iz Federacije BiH.

"Turnir će trajati šest dana i prerastao je u tradiciju. Nastupaju i mlade ekipe što je podstrek da se omladina nastavi baviti sportom, a ne da vrijeme provode uz igrice i na internetu", istakao je Lasica.

Lasica je naglasio da će finale Svetosavskog turnira biti održano u ponedjeljak, 27. januara.

Predstavnik ekipe "Kafe Bolero" sa Pala Nemanja Knežević kaže da svake godine
učestvuje na turniru koji je osvajao četiri puta, bio najbolji igrač i strijelac, dodavši da je najljepše igrati pred svojom publikom jer je to motiv više da se osvoji nagrada.

Nagrada za osvojeno prvo mjesto na turniru je 3.000 KM, a za drugo 1.000 KM.