VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo24/01/2020

STABILNO ZDRAVSTVENO STANjE BEBE

 

DOBOJ, 24. JANUARA /SRNA/ - Stabilno je zdravstveno stanje napuštene muške bebe koja je jutros pronađena u Derventi, rekao je načelnik Odjeljenja za pedijatriju dobojske bolnice Miroslav Jović.

 

"Prema našoj procjeni, dijete je staro nepunih mjesec dana, medicinski je zbrinuto i za sada nema nekih zdravstvenih problema", rekao je novinarima Jović.

On je naveo da je dijete na odjeljenje pedijatrije zaprimljeno jutros oko 7.00 časova, da je bilo dobro obučeno i uhranjeno.

"Mi ćemo dalje nastaviti da ga pazimo dok se ne nađe neko rješenje za njegovo zbrinjavanje", rekao je Jović i naveo da je obavio razgovor sa predstvanicima derventskog Centra za socijalni rad o daljem zbrinjavanju bebe.

Iz dobojske Policijske uprave ranije je saopšteno da su identifikovali ženu iz Dervente čiji su inicijali V.N. /23/ koja je jutros u haustoru stambene zgrade ostavila bebu.

Nakon što je derventska policija jutros u 5.45 časova zaprimila prijavu da je u haustoru stambene zgrade pronađena beba, policija je do dolaska Službe hitne pomoći Doma zdravlja Derventa u službenom vozilu utoplila novorođenče.

Odatle je beba nakon ukazane ljekarske pomoći vozilom Službe hitne pomoći prevezana u dobojsku bolnicu.

Dežurni Tužilac Okružnog javnog tužilaštva izjasnio se da je riječ o krivičnom djelu napuštanje djeteta.

O slučaju pronalaska bebe u Ulici srpske vojske u Derventi obaviješten je nadležni centar za socijalni rad.