VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura15/02/2020

BOŠKOVIĆU URUČENA NAGRADA "PJESMA NAD PJESMAMA"

 

MRKONjIĆ GRAD, 15. FEBRUARA /SRNA/ - Banjalučkom književniku Slobodanu Boškoviću za poemu "Kasno leto" uručena je nagrada "Pjesma nad pjesmama" za ovu godinu, koju dodjeljuje mrkonjićki Klub umjetničkih duša povodom 19. Međunarodnog pozivno-javnog konkursa ljubavne poezije.

 

Bošković je rekao novinarima nakon sinoćnje dodjele da je svaka nagrada za pisca dragocjena, jer je to najkraći put ili most između pisca i čitaoca, ali i između pisca i kritičara i izdavača.

"Ova nagrada je jedinstvena po tome što u odlučivanju učestvuje i sam pisac, koji treba da izabere pjesmu za koju misli da je najbolja", istakao je Bošković.

Klub umjetničkih duša je povodom Dana zaljubljenih organizovao književno veče na kojem su, osim Boškovića, pjesme čitali i drugi nagrađeni pjesnici.

Na 19. Književni konkurs, koji je Klub umjetničkih duša raspisao prije mjesec dana o temi "LJubavi" pristiglo je 1.260 pjesama od 425 autora sa prostora cijelog Balkana.

Predsjednik Kluba umjetničkih duša Slobodan Ćoćkalo objasnio je da je Bošković dobio glavnu nagradu koja se dodjeljuje po pozivu, a da su ostale pristigle pjesme vrednovane kroz tri starosne kategorije.

"To su kategorije `Zreli pjesnici ljubavi`, `Mlade nade ljubavnog pjesništva` i `Svici ljubavne poezije`. Sve nagrađene pjesme biće objavljene u zajedničkom zborniku `Pjesnici koji dodiruju ljubav`", rekao je Ćoćkalo.