VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika18/02/2020

UHAPŠENO OSAM LICA, ODUZETA DROGA

 

BANjALUKA, 18. FEBRUARA /SRNA/ - U akciji kodnog naziva "Vidikovac", u kojoj je banjalučka policija uhapsila osam lica, oduzeto je oko 35 kilograma marihuane i 1,27 kilograma kokaina.

 

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je novinarima da su uhapšena lica čiji su inicijali M.K, F.M, L.M, M.S, S.P, A.B, S.M. i S.K. zbog sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet droga.

"Izvršeni su pretresi na devet lokacija na području Banjaluke, koje koriste osumnjičena lica. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko 35 kilograma zelene biljne materije koja izgledom asocira na marihuanu, 1,27 kilograma bijele praškaste materije koja asocira na kokain", navela je ona.

Pronađene su i oduzete dvije drobilice za opojnu drogu, određena količina novca i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Mučibabićeva je naglasila da se akcija sprovodi u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda Banjaluka.

Ona je dodala da su određene aktivnosti u okviru ove akcije još u toku.