VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika19/02/2020

BEZREZERVNA PODRŠKA USTAVNOM SUDU - PODRŠKA VAZALNOM POLOŽAJU BiH

 

BANjALUKA, 19. FEBRUARA /SRNA/ - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić smatra da bezrezervna podrška koju Ustavni sud BiH i njegove sudije dobijaju od zemalja PIK-a, pogotovo onih iz EU, znači podršku vazalnom položaju BiH usmjerenu protiv njenog subjektiviteta i suvereniteta, jer nema suverene zemlje sa stranim sudijama, već samo protektorata.

 

"Oni koji se tome raduju iz bošnjačkog političkog establišmenta, raduju se da budu protektorat i mogli bi od Srba naučiti šta znači suverenost i postojanje vlastitih institucija", rekao je Stevandić Srni.

Prema njegovim riječima, s jedne strane se čuje priča bošnjačkog establišmenta o funkcionalnoj i suverenoj BiH, dok s druge strane podilaze onima koji tu drže strane sudije i podržavaju ih.

"To je manjak državotvorne svijesti i ono što BiH uvijek vraća nazad i vodi u sukobe i diskriminaciju jednog naroda. To joj neće dozvoliti da ima neku izvjesnu budućnost", zaključio je Stevandić.

U Savjeta za sprovođenje mira u BiH /PIK/ koju nije podržala Ruska Federacija navedeno je da Upravni odbor PIK-a još jednom izražava bezrezervnu podršku radu Ustavnog suda BiH i svih njegovih sudija.

U saopštenju PIK-a navodi se da su odluke ovog suda konačne i obavezujuće, te da su nadležni organi obavezni da ih sprovode.