VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika19/02/2020

PIK UVIJEK DAJE PODRŠKU ONIMA KOJI SU PROTIV REPUBLIKE SRPSKE

 

BANjALUKA, 19. FEBRUARA /SRNA/ - Vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić rekao je danas Srni da Savjet za sprovođenje mira u BiH /PIK/ uvijek daje podršku onima koji su protiv Republike Srpske i njenih interesa i da ne iznenađuje bezrezervna podrška koju su izrazili Ustavnom sudu BiH i njegovim sudijama.

 

On je istakao da je stav PIK-a očekivan, te da je sada potrebno srpsko jedinstvo i da predstavnici Republike Srpske ostanu pri odlukama Narodne skupštine, da tu nema kolebanja i da će, ukoliko u tome istraju, sigurno naći rješenje koje će prevazići trenutnu krizu u BiH, jer u BiH pod ovakvim uslovima funkcionisanje nije moguće.

"DNS ostaje pri odluci Narodne skupštine Srpske da predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH obustave donošenje bilo kakvih odluka u organima BiH do usvajanja Zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavnom sudu BiH i njegovog stupanja na snagu i do poništenja sporne odluke Ustavnog suda BiH vezano za poljoprivredno zemljište Republike Srpske", pojasnio je Nešić.

Upravni odbor Savjeta za sprovođenje mira u BiH /PIK/ još jednom izražava bezrezervnu podršku radu Ustavnog suda BiH i svih njegovih sudija, navodi se u izjavi PIK-a koju nije podržala Ruska Federacija.