VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana19/02/2020

SDS I PDP PODRŽAĆE ZAKON O EKSPROPRIJACIJI RADI IZGRADNjE AUTO-PUTA I GASOVODA

 

BANjALUKA, 19. FEBRUARA /SRNA/ - Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Tomica Stojanović rekao je da će ova stranka podržati Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta i gasovoda dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača.

 

On je tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o ovom prijedlogu zakona rekao da ovaj projekat podržavaju ljudi u Semberiji jer će se time Srpska spojiti sa Srbijom i Evropom.

I poslanik PDP-a Gordana Vidović kaže da će PDP podržati ovaj zakon, jer su projekti na koje se odnosi u interesu građana.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Srebrenka Golić rekla je da u vezi sa ovom dionicom ne bi trebalo da bude problema kada je riječ o eksproprijaciji.

Ona je, polemišući sa poslanicima opozicije, navela da se radi na izgradnji puteva na području Hercegovine, navodeći da taj kraj ne smije biti zapostavljen kada je riječ o putnim komunikacijama.

Zakonom koji se razmatra uređuje se poseban postupak eksproprijacije nepokretnosti radi izgradnje auto-puta i gasovoda na ovoj dionici, kao projekata od posebnog značaja za Srpsku, te finansiranje izvođenja geodetsko-tehničkih radova za potrebe posebnog postupka eksproprijacije, sprovođenje tog postupka i druga pitanja od značaja za izgradnju ovog auto-puta i gasovoda. /nastaviće se/boj/mis/ljlj