VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika19/02/2020

LICEMJERAN IZOSTANAK REAGOVANjA NA NAJAVE LOBIRANjA TIRANE I PRIŠTINE

 

BEOGRAD, 19. FEBRUARA /SRNA/ - Izostanak reagovanja međunarodne zajednice na najave Tirane da će sa Prištinom sklopiti sporazum o zajedničkim troškovima za lobiranje na priznanju nevisnosti samoproglašenog Kosova, pokazuje vrhunac licemjerja, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

 

Dačić je upozorio na činjenicu da je bez ijednog komentara zvaničnika takozvane kvinte - SAD, Francuske, Njemačke, Velike Britanije i Italije, kao i EU, ostala najava albanskog ministra spoljnih poslova Genta Cakaja da će na zajedničkoj sjednici vlada Albanije i samoproglašenog Kosova u Skadru potpisati sporazum o zajedničkim troškovima za lobiranje za priznanje Kosova.

"Dok svakodnevno vrše pritisak da Srbija odustane od kampanje za povlačenje priznanja Kosova, ni reč ne kažu o zajedničkom lobiranje Kosova i Albanije za priznanje Kosova", rekao je Dačić za Tanjug.

Ministar spoljnih poslova Srbije upitao je da li to znači da oni podržavaju kampanju za priznanje samoproglašenog Kosova, a protive se kampanji Srbije za povlačenje priznanja.

On je zaključio da njima zapravo smeta što je broj zemalja koje priznaju samoproglašeno Kosovo spao na manje od polovine članica UN.