VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo21/02/2020

TOMAŠ: OVE GODINE VODA SA POVELIČA ZA CIJELI GRAD

 

PRNjAVOR, 21. FEBRUARA /SRNA/ - Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš najavio je da će spajanjem još jednog bunara sa izvorišta Povelič na sistem vodosnabdijevanja za niže gradske zone biti kompletirano snabdijevanje cijelog grada sa ovog vodozahvata.

 

Tomaš kaže da su sredstva za ovaj infrastrukturni projekat obezbijeđena i da će on biti završen ove godine.

On je rekao da će na području opštine biti završeni još neki važni objekti koji će se finansirati od prihoda prikupljenih na osnovu posebnih vodnih naknada u ovoj godini, a čiji je program korištenja usvojen na današnjoj sjednici Skupštine opštine /SO/ Prnjavor.

"U ovoj godini je potrebno završiti proces spajanja poslovne zone na gradski vodovod, a vrijednost projekta je oko 330.000 KM", pojasnio je načelnik Prnjavora.

On je naveo da je planom utroška novčanih sredstava koja potiču od prihoda od posebnih namjena za šume predviđeno oko 140.000 KM za asfaltiranje puteva u ruralnim sredinama, odakle se izvlače šumski sortimenti, kao i obezbjeđenje posipnog materijala.

Veliku pažnju odbornika izazvala je inicijativa o osnivanju mjesne zajednice Jasik - Lužani.

Tomaš je, komentarišući ovu inicijativu, rekao da je ona došla od mještana ovih naseljenih mjesta i da će o njoj u narednom periodu prvo odlučivati ljudi koji žive na tom području, a nakon toga i odbornici lokalnog parlamenta.

Predsjednik SO Prnjavor Željko Simić naglasio je da ovdje nije riječ o osnivanju mjesne zajednice, nego o inicijativi koja je ušla u skupštinsku proceduru i na osnovu koje predsjednik mjesne zajednice Kremna, u čijem se sastavu sada nalaze Jasik i Lužani, ima obavezu da u roku od 30 dana sazove zbor građana na kojem bi se građani izjasnili o inicijativi.

On je današnju sjednicu ocijenio uspješnom i kao tačke od posebnog značaja izdvojio usvajanje programa i izvještaja Odjeljenja za vodoprivredu i šumarstvo, opštinske uprave, programa Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, izvještaj o radu SO i njenih radnih tijela za 2019. godinu, kao i nekoliko procesnih odluka Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i investicije.