VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura21/02/2020

OBILJEŽENO 45 GODINA STVARALAŠTVA PJESNIKA BORE KAPETANOVIĆA

 

OŠTRA LUKA, 21. FEBRUARA /SRNA/ - U Oštroj Luci je večeras održano "Veče s pjesnikom", povodom 45 godina književnog rada i stvaralaštva Bore Kapetanovića.

 

Domaćin večeri Veljko Kuridža je, predstavljajući autora, rekao da Boru smatraju za člana njihove zajednice, budući da je stalni gost i učesnik svih manifestacija u Oštroj Luci.

"Budući da ove godine obilježava 45 književnog rada mi smo željeli da u našoj sredini odamo priznanje njegovom radu", rekao je Kuridža i podsjetio da se Kapetanović književnim radom bavi od 1972, kada su objavljene njegove prve pjesme, a da u pjesništvo ulazi dvije godine kasnije sa knjigom "Pesmovano doba".

Kapetanović je rekao da je ovo veče bila prilika za promociju njegove nove zbirke pjesama "LJubav, ah ljubav", koju čini stotinjak ljubavnih maksima i duhovnih izreka o tom osjećanju.

"Čovjek koji ima 67 godina ne može baš svašta da govori o ljubavi, tako da su to neka moja iskustva zabilježena malim krokijem - negdje rečenica, negdje dvije. Nadam se da će biti čitano", rekao je Kapetanović novinarima.

On je tokom večeri, na sebi svojstven način, govorio odlomke iz svoje poezije i opusa koji čini oko četrdesetak knjiga poezije i proze, a nije izostala ni "Daleko je Sana river", budući da je Sana inspiracija i nit koja povezuje mnoge njegove stihove.

Književno veče održano je pod pokroviteljstvom opštine Oštra Luka i opštinske boračke organizacije.