VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika24/02/2020

GORJELO 50 HEKTARA ŠUME U LEDENICAMA

 

BANjALUKA, 24. FEBRUARA /SRNA/ - Banjalučki vatrogasci spriječili su širenje velikog požara na području naselja Ledenice, gdje je gorjelo 50 hektara rastinja i šume.

 

"Jak vjetar prijetio je tokom noći da vatra zahvati i kuće koje se nalaze na tom prostoru, ali su vatrogasci zajedno sa mještanima uspjeli da ih odbrane", saopšteno je iz gradskog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Proteklog vikenda vatrogasci su intervenisali na više lokacija na širem području Banjaluke zbog nekontrolisanog širenja vatre, izazvane paljenjem niskog rastinja.

"Od dvadesetak intervencija ovog vikenda u sedam slučajeva riječ je o požarima na otvorenim prostorima, na širem području grada od Čokorskih polja, Rekavica pa noćas do Ledenica", istakli su u Odsjeku.

Zbog sve učestalijih požara niskog rastinja na području grada i prigradskih naselja, vatrogasci apeluju da se građanu prilikom čišćenja domaćinstava uzdrže od bilo kakvih oblika paljenja na otvorenom.

"S obzirom na to da je ovo period kada većina sugrađana izvodi radove u dvorištima i na imanjima, molimo sugrađane da ne pale vatru na otvorenom i da vatru ne ostavljaju bez nadzora, a naročito pri jakim naletima vjetra, što može prouzrokovati brzo širenje požara i dovesti do povećanja površine zahvaćene požarom", dodali su iz nadležnog gradskog odsjeka.