VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo24/02/2020

SAVJET DA SE NE PUTUJE U INOSTRANSTVO

 

PODGORICA, 24. FEBRUARA /SRNA/ - Rizik od pojave virusa korona u Crnoj Gori je na nivou umjerenog, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje, navodeći da se putovanja u ugrožena područja ne zabranjuju, ali se savjetuje da se ne putuje ako to nije neophodno.

 

Direktor Instituta Boban Mugoša rekao je na konferenciji za novinare da se situacija u Italiji drastično promijenila.

"U našem komšiluku imamo vanrednu situaciju koja se mijenja iz sata u sat. Pratimo pažljivo i u stalnom smo kontaktu sa kolegama iz Italije, iz okruženja, i sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom", naveo je Mugoša.

On je rekao da je danas održana sjednica Koordinacionog tijela za ovu situaciju, koju je sazvao ministar zdravlja Kenan Hrapović.

"Ne želimo da zabranjujemo komunikaciju ljudi i protok robe, ali želimo da ukažemo na ozbiljnost situacije", rekao je Mugoša.

On kaže da se putovanja u ugrožene regije ne zabranjuju, ali se savjetuje da se ne putuje ako to nije neophodno.

"Obaveza je da se te osobe po povratku u Crnu Goru jave graničnoj policiji i inspekciji", rekao je Mugoša, naglašavajući da će oni koji dolaze iz ugroženih područja biti stavljeni pod nadzor.

Iz Instituta su naveli da se, prema prvim informacijama, crnogorski državljanin koji se nalazio na kruzeru osjeća dobro i da je test koji su radili Japanci negativan.